Sponsorgeld 1

Hallo allemaal,

Inmiddels zijn we alweer een tijd terug, maar nog dagelijks gaan de gedachten terug naar Tanzania. En dat wordt natuurlijk versterkt doordat Fleur nog daar is. Zij heeft het daar prima naar d’r zin. Eerst heeft ze enkele weken geholpen op een kleinschalige kinderopvang, gevolgd door een week vakantie op Zanzibar. Nu zit ze al 2 weken op ‘Good Hope’, een weeshuis en school (www.goodhopeorphanage.org). Nog 2 weken te gaan en dan komt ze weer naar Nederland. Inmiddels is helft van het budget van € 700 wat door jullie allen is gesponserd, besteed. We hebben in Nederland voor € 300 sportspullen aangeschaft:

- 100 pionnen-hoedjes

- 48 trainingshesjes

- 4 goede voetballen

- Sporttas

De spullen zijn door de moeder van Annemijn (mede-vrijwilligster bij Fleur) meegenomen. Zij ging in de herfstvakantie een week naar Arusha. Fleur gaat in de loop van volgende week de spullen afleveren bij de Future Stars Academy (www.futurestarsacademy.org). Foto's volgen.

De overige € 400 hebben we bij Fleur in beheer gegeven. Zij heeft zelf in haar vriendenkring € 160 opgehaald. Fleur zit samen met een andere Nederlandse vrijwilligster op haar huidige project, Lisan. Ook zij heeft ‘sponsorgeld’ meegenomen en ze hebben besloten het bij elkaar te gooien en hebben nu samen ruim € 1.000 te besteden. De eerste € 270 zijn afgelopen vrijdag 28 oktober uitgegeven. Samen met de Ally (contactpersoon) van Good Hope zijn ze naar het centrum van Arusha gereden. Daar hebben ze de volgende producten gekocht:

- 16 klamboes (8 roze voor de meisjes en 8 blauwe voor de jongens)

- 14 hoeslakens (7 roze voor de meisjes en 7 blauwe voor de jongens)

- 17 grote handdoeken (voor ieder kind een)

- 5 grote dozen met zeep (deze gebruiken ze voor afwas en kleren mee te wassen)

- 1 grote doos douchezeep

- 12 verpakkingen met sponzen

- 15kg wasmiddel

- 12 grote potten vaseline (dit gebruiken ze als body lotion, ze hebben een hele droge huid)

- Voor ieder kind een nieuwe tandenborstel

- 15 tandpasta’s

- 12 doosjes schoenpoets

- 4 watermeloenen

- Grote tas vol met bananen

- 2 grote tassen vol met sinaasappels

De meeste dingen hebben ze gekocht in kleine winkeltjes en het fruit op een grote markt. Voor de rest van het geld is ook al een doel gevonden. Ally heeft de meiden laten zien dat Good Hope een nieuw klasgebouw aan het bouwen is. Voor dit klasgebouw hebben ze nog ramen en deuren nodig, en hij vroeg aan hen of ze (als ze nog geld over hadden) de school hierbij wilden helpen. De meiden vinden dit een geweldig plan want hier heeft niet alleen het weeshuis wat aan, maar de hele school! Maar hierover later meer………

Reacties

Reacties

Corrie en Huub

Heel goed om te lezen hoe jultieme te werk zijn gegaan. Het nuttige (klamboes enz. ) met het aangename ( sportspullen ).
Mooie combinatie.

Groetjes Corrie en Huub

{{ reactie.poster_name }}

Reageer

Laat een reactie achter!

De volgende fout is opgetreden
  • {{ error }}
{{ reactieForm.errorMessage }}
Je reactie is opgeslagen!

Deze reis is mede mogelijk gemaakt door:

Travel Active